Inari Helsinki

post thumb
Matkailu
kirjoittanut Kati/ 31 May 2021

Inari Helsinki

Inari Helsinki on laadukas ravintola, joka sijaitsee Helsingin Punavuoressa. Kyseessä on Michelin-tason ruokapaikka, jossa voi nauttia korkeatasoisesta suomalaisesta ruoasta. Jos sinulla ei ole mahdollisuutta päästä tutustumaan Inariin, voit nauttia Lapin tunnelmasta myös Helsingistä käsin. Inarin toiminnan keskiössä ovat laadukkaat kotimaiset raaka-aineet, joita yhdistellään luovasti aasialaisen keittiön kanssa. Puhtaista raaka-aineista valmistetaan maittavia ja korkeatasoisia ravintola-annoksia, joista ihmiset pääsevät nauttimaan Helsingin sydämessä.

Inari Helsinki pyrkii luomaan ravintolassa rennon ilmapiirin, johon asiakkaiden on helppo tulla nauttimaan ruoasta. Ravintola pyrkii suosimaan kasvispohjaisia ruokia, mutta listalta löytyy annoksia myös lihan ystäville. Keskeistä on raaka-aineiden käyttäminen sesonkien mukaan.

Ravintola Inari pyrkii luomaan uudenlaisia makuelämyksi

Inarissa pyritään tekemään ruokaa, jota ihmiset eivät ole aikaisemmin maistaneet. Ravintola Inari tekee tämän yhdistelemällä pohjoismaalaisia raaka-aineita ja aasialaisia vaikutteita siten, että tuloksena on jotain aivan uutta. Raaka-aineissa käytetään meille suomalaisille tuttuja kasviksia, kuten kurkkua ja erilaisia salaatteja yhdessä aasialaisten kastikkeiden ja juomien kanssa.

Inari Helsinki on mielenkiintoinen yhdistelmä kahta eri kulttuuria täysin toisilta puolen maailmaa. Suomalainen kala on myös yleinen raaka-aine keittiössä ja esimerkiksi Lapista tuodaan ravintolaan kalaa, josta valmistetaan herkullisia annoksia. Varsinkin lohikalat näyttelevät suurta osaa lihaan perustuvissa annoksissa, joissa voidaan nähdä esimerkiksi siikaa ja lohta.

Mitkä ovat Ravintola Inarin keskeisimmät ominaisuudet?

Jos olet intohimoinen kulinaristi ja haluavat uudenlaisia makuelämyksiä, ravintola Inari voi niitä sinulle tarjota. Suomalaiset tutut raaka-aineet yhdistetään aasialaisen keittiön raaka-aineisiin tavalla, jota Suomessa ei ole aikaisemmin nähty:

 • • Pohjoismaalaiset raaka-aineet luovat ravintolan menun selkärangan
  • • Suositaan kasvisruokaa mutta tarjolla on myös lihaa
   • • Ravintola on saanut tunnustusta myös Michelin tähtien muodossa

   Yksinkertaisuus on valttia

   Ravintola pyrkii ruoanvalmistuksessa yksinkertaisuuteen. Annokset on rakennettu yleensä vain muutamien raaka-aineiden ympärille, jotka pyritään sulauttamaan toisiinsa. Annosten ulkonäössä pyritään myös yksinkertaisuuteen, sillä ne ovat kohtalaisen pieniä ja tarkasti aseteltuja. Pääraaka-aineet tulevat selkeästi esiin ja mukana olevat kastikkeet tuovat makuun monipuolisia vivahteita.

   Ravintola Inari on mielenkiintoinen tulokas Helsingin ravintoloiden joukossa. Se pyrkii uudenlaiseen lähestymistapaan pohjoismaalaisten raaka-aineiden käytössä. Keskeistä on laadukkaiden ja puhtaiden raaka-aineiden käyttäminen, jotta ruoka olisi sekä maukasta että ekologista. Tarjolla on monipuolisia kasvisannoksia, joissa on käytetty mielikuvitusta sekä raaka-aineiden valitsemisessa, valmistuksessa että esille panossa. Tuloksena on korkeatasoista ruokaa, josta saamme varmasti vielä lukea enemmänkin.