Viimeisimmät artikkelit

Matkailu
Ravintola Linnansali
by Kati/ on 01 May 2023

Ravintola Linnansali

Saariselän lomakeskus on suosittu lomakohde Pohjois-Lapissa. Alueella on paljon aktiviteetteja, kuten hiihtoa, kelkkailua ja revontulien tarkkailua. Lomakeskuksessa on myös monia ravintoloita, joissa voi nauttia paikallisista herkuista. Erityisesti ravintola Linnansali on suosittu vieraiden keskuudessa. Se sijaitsee lomakeskuksen ytimessä ja tarjoaa upeat näkymät ympäröivään luontoon. Ravintolassa on monipuolinen menu, joka sisältää perinteisiä lappilaisia ruokia sekä kansainvälisiä herkkuja. Tunnelmasta toiseen vievä ravintola Linnansali Ravintolan tunnelma on lämmin ja kutsuva. Asiakkaat voivat nauttia ruuastaan mukavassa ympäristössä ja samalla ihailla upeita maisemia.

Matkailu
Perinteinen vai erilainen karjalanpaisti?
by Kati/ on 09 Aug 2022

Perinteinen vai erilainen karjalanpaisti?

Suurimmalla osalla suomalaisista on varmaankin käsitys siitä, millaista on perinteinen karjalanpaisti. Siihenhän tulee pääasiassa lihaa, tavallisimmin nautaa ja possua. Lisäksi siinä on oltava sipulia ja ehkä hieman porkkanaa, mausteena suolaa ja kostukkeena vettä. Hyväksyttyjä ainesosia ovat myös voi ja maustepippuri. Tätä liharuokaa haudutellaan uunissa monta tuntia ja lihasta tulee herkullisen pehmeää. Erilainen karjalanpaisti saadaan, kun muutetaan tuota perinnereseptiä jollakin tavalla. Erilainen karjalanpaisti saadaan aineksia vaihtamalla ja lisäämällä Helpoin tapa lähteä muuttamaan karjalanpaistia on vaihtaa siihen joitakin aineksia.

Matkailu
Suomen pisin pulkkamäki tarjoaa hauskuutta perheelle
by Kati/ on 20 Jun 2022

Suomen pisin pulkkamäki tarjoaa hauskuutta perheelle

Suomen pisin pulkkamäki on peräti 1 300–2 000 metriä eli 1,3-2 kilometriä pitkä pulkkamäki. Pulkkamäen pituus riippuu siitä, valitseeko helpon vai hieman vaikeamman reitin. Tämä pulkkamäki sopii koko perheelle, sillä lasten lisäksi siitä nauttivat usein myös perheen aikuiset. Saariselältä löytyvään pulkkamäkeen on helppo käydä tutustumassa samalla, kun tutustuu alueen laadukkaisiin ravintoloihin. Ruokakin maistuu paremmalta pitkän hauskassa pulkkamäessä vietetyn päivän jälkeen! Millainen on Suomen pisin pulkkamäki? Inarissa sijaitseva Suomen pisin pulkkamäki on osa Saariselkää, joka on Suomen pohjoisin laskettelu- ja hiihtokeskus.

Matkailu
Suomalainen ruoka perustuu puhtaisiin raaka-aineisiin
by Kati/ on 16 Apr 2022

Suomalainen ruoka perustuu puhtaisiin raaka-aineisiin

Suomalainen ruoka on tunnettu siitä, että siinä käytetään luonnosta saatavia puhtaita raaka-aineita. Inarin alueella luonto tuottaa monenlaisia uniikkeja raaka-aineita, joita voidaan käyttää hyväksi ruoanvalmistuksessa. Suomalaiset ovat ottaneet vaikutteita sekä Ruotsista että Venäjältä, mikä näkyy monella tapaa myös suomalaisten keittiöissä. Luonnollisesti luonnosta saatavat raaka-aineet, kuten erilainen riista, kala sekä marjat, ovat keskeisessä asemassa suomalaisessa ruokapöydässä. Mikäli haluat päästä maistamaan autenttista Pohjois-Suomen ruokaa, se onnistuu helposti Inarin alueelta löytyvien ravintoloiden kanssa. Tarjolla on esimerkiksi poroa, joka kuuluu yhteen tärkeimmistä raaka-aineista Lapin seudulla.

Matkailu
Inarin tunturit
by Kati/ on 24 Dec 2021

Inarin tunturit

Yhdestä Suomen pohjoisimmista kaupungeista, eli Inarista, löytyy yli 100 nimettyä tunturia. Inarin tunturit ovat tunnettuja ympäri maailman, sillä niiden huipulta näkee pohjoisen karua ja kaunista luontoa. Monelle tuntureista tutuimpia ovat Kiilopää, Tuulispää ja Kaunispää. Monille tuntureille kipuaminen on sallittua Suomessa ja sitä varten on tehty ihan ulkoilureittejäkin. Esittelemme sinulle kaikkein suosituimmat tunturit, joita Inarista löytyy, jotta pääset tutustumaan Suomen mahtavimpiin matkakohteisiin. Inarin tunturit – Kiilopää Kiilopää on tunnettu tunturi, joka sijaitsee Urho Kekkosen kansallispuistossa Saariselällä.

Matkailu
Ravintola Pub Teerenpesä
by Kati/ on 29 Nov 2021

Ravintola Pub Teerenpesä

Ravintola Pub Teerenpesä on Saariselän tunturijono- ja erämaa-alueella sijaitseva ravintola. Se tarjoaa muun muassa pohjoisen arktisia makuja, kotoisan tunnelman takkatulen äärellä sekä rennon kohtauspaikan aamun tunneille saakka. Aivan kauniin Saariselän sydämessä sijaitseva Teerenpesä tarjoaa myös ainutlaatuisen tunnelman ja maisemat ravintolan, pubin ja yökerhon palveluidensa lisäksi. Se on niin lapinkävijöiden kuin kyläläistenkin rento, mutta monipuolinen kohtaus- ja rentoutumispaikka. Ravintola Pub Teerenpesä tarjoaa Lapin puhtaita makuja Ravintola Teerenpesä tarjoaa pohjoisen arktisia ja puhtaita makuja kauniina annoksina tarjoiltuna.

Matkailu
Lapin matkailukohteet
by Kati/ on 20 Oct 2021

Lapin matkailukohteet

Lapin matkailukohteet houkuttelevat matkailijoita ulkomaita myöden. Ne tarjoavat mitä erilaisimpia elämyksiä koko perheelle. Monet niistä myös sijoittuvat Lapin kauneimpiin luontokohteisiin, joiden maisemat ovat ainutlaatuisen kauniita. Lapin eri matkailukohteet tarjoavat myös lukuisia laadukkaita ja erikoisiakin ravintoloita, joihin kannattaa ehdottomasti tutustua matkailun sekä nähtävyyksien katselun lomassa. Tutustu seuraavaksi Lapin sekä etenkin Inarin ja sen ympäristön matkailukohteisiin sekä ainutlaatuisiin nähtävyyksiin. Monipuoliset Lapin matkailukohteet Inarissa sekä lyhyehkön ajomatkan päässä sijaitsee monia matkailukohteita. Inari on Suomen suurin kunta, joten se tarjoaa runsaasti vaihtoehtoja matkailijoille.

Matkailu
Saariselän ravintolat
by Kati/ on 16 Sep 2021

Saariselän ravintolat

Saariselkä on yksi Lapin suosituimmista matkakohteista. Ympäri Suomen ihmiset matkustavat Saariselälle niin retkeilemään, lomailemaan kuin ihailemaan maisemia. Saariselän ravintolat tarjoavat matkailijoille monipuolisen kattauksen niin lappilaista ruokakulttuuria kuin eksoottisempiakin ruokia. Matkailijat usein hakevat Lapista kuitenkin Lapin tunnelmaa, ja siihen sisältyy hyvin usein myös lappilainen ruoka, kuten poronkäristys. Tässä artikkelissa paljastamme sinulle Saariselän parhaat ravintolat, jotta osaat matkasi aikana syödä juuri oikeassa paikassa. Parhaat Saariselän ravintolat keskustan tuntumassa Saariselältä löytyy monia vierailemisen arvoisia ravintoloita.

Matkailu
Wilderness Hotel Inari
by Kati/ on 31 Jul 2021

Wilderness Hotel Inari

Wilderness Hotel Inari on yksi Inarin alueen hotelleista, joka tarjoaa myös ravintolan. Se on paikkana elämyksellinen eli aivan jotain muuta kuin tavalliset ravintolat. Kuten moni saattoi päätellä jo sen nimestä, ravintolan tyylinä on luonto ja aito Lapin tunnelma. Aivan Inarijärven rannalla Inarin kylän tuntumassa sijaitseva ravintola tarjoaa perinteisiä herkkuja ja kauniin näköalan valtavista koko seinän pituisista ikkunoista kohti järveä. Wilderness Hotel Inari tarjoaa lappalaisia herkkuja Inari Wilderness Hotel tarjoaa perinteisiä lappalaisia herkkuja.

Matkailu
Inari Helsinki
by Kati/ on 31 May 2021

Inari Helsinki

Inari Helsinki on laadukas ravintola, joka sijaitsee Helsingin Punavuoressa. Kyseessä on Michelin-tason ruokapaikka, jossa voi nauttia korkeatasoisesta suomalaisesta ruoasta. Jos sinulla ei ole mahdollisuutta päästä tutustumaan Inariin, voit nauttia Lapin tunnelmasta myös Helsingistä käsin. Inarin toiminnan keskiössä ovat laadukkaat kotimaiset raaka-aineet, joita yhdistellään luovasti aasialaisen keittiön kanssa. Puhtaista raaka-aineista valmistetaan maittavia ja korkeatasoisia ravintola-annoksia, joista ihmiset pääsevät nauttimaan Helsingin sydämessä. Inari Helsinki pyrkii luomaan ravintolassa rennon ilmapiirin, johon asiakkaiden on helppo tulla nauttimaan ruoasta.