Öljy hiuksille vai ruokapöytään

post thumb
Öljyt
kirjoittanut Kati/ 01 Jul 2024

Öljy hiuksille vai ruokapöytään

Toisinaan on hiuksenhieno ero siinä, onko öljy parempi ruuanlaitossa vai pitäisikö sitä käyttää muuhun hyvinvointiin. Öljy hiuksille on tehokas tuote ja se voi löytyä yhtä lailla keittiön kaapista kuin marketin hiustenhoitotuotteiden hyllystä. DIY -ohjeissa on usein mainittu ruokaöljy, mutta tällä kertaa menemme hiukan mielenkiintoisempaan öljyyn, josta sanotaan olevan hyvä apu hauraille hiuksille, hiustenlähtöön taipuvaisille tai hilseestä kärsiville. Joten suunnistetaan kohti keittiötä katsomaan, mikä mausteinen öljy sieltä sopisi hiuksille parhaiten.

Eteerinen öljy hiuksille

Mennään suoraan asiaan eli tuttu mauste on keittiön puolelta rosmariini. Se on yrtti, jonka lehdet ovat hiukan neulasmaiset. Se kuuluu Välimeren alueella kasvaviin sekä terveyttä edistäviin kasveihin. Mieti, siellä se voi kasvaa jopa parin metrin korkuiseksi.

Siitä sanotaan, että se hillitsee tulehduksia ja parantaa verenkiertoa, joten nämä kaksi asiaa herättää heti mielenkiinnon. Löysimme artikkelin, joka kertoo tarkemmin, miten rosmariiniöljy vaikuttaa hiuksiin. Sen mukaan kyseinen öljy edistää hiusten kasvua sekä vahvistaa hiusjuurta.

Tämä öljy hiuksille auttaa siinä, että päänahka voi paremmin. Jos verenkierto on parempi kuin aikaisemmin, niin silloin hiusjuurikin on vahvempi ja se vaikuttaa myös hiusten kasvuun. Oletko milloinkaan ajatellut tällaista yhteyttä, kun olet maustanut ruokaa rosmariinilla?

Mikä ruoka kaipaa rosmariinia?

Samalla tavalla voimme miettiä, mikä ruoka voidaan maustaa rosmariinilla. Sitähän voidaan käyttää sekä kuivattuna, mutta myös tuoreena. Sen hienostunut maku on jonkinlainen sekoitus timjamia ja salviaa, joten se on myös parhaimmillaan silloin, kun se pääsee osaksi liharuokaa.

Myös erilaiset marinadit toimivat hyvin rosmariinin kanssa. Lisäksi siitä tehdään todella hyvää öljyä, joka siis toimii hyvin hiusten kanssa. Jos se on hyvä öljy hiuksille, niin se myös toimii hyvin sellaisten lihojen kanssa, jossa on vahva maku. Näitä ovat lammas tai riista. Toisaalta myöskään kana tai kala ei sitä hyljeksi.

Suomi on rosmariinia ajatellen hiukan liian pohjoisessa, sillä parhaiten sitä voi kasvattaa sisätiloissa. Tosin eteläisimmässä Suomessa se myös selviää ulkona ja silloin mielellään ruukussa kasvatettuna.

Tee öljy hiuksille itse

Hyvän öljyn hiuksia varten voi myös tehdä itse kuten tuo äskeinen artikkeli kertoo. Se on loppujen lopuksi pieni vaiva ja sillä voi helposti kokeilla auttaa hiuksiaan tai hiuspohjaa, jos se tarvitsee selvästi apua.

Siinä lisäksi mainitaan, että oliiviöljy on sopiva kuljetusöljy. Ravintola Inari tietää, miten hyvä öljy se on myös ruuanlaitossa. Joten hiukan oikaisten voikin sanoa, että nämä kaksi asiaa toimivat sekä sisäisesti nautittuna, mutta myös ulkoisesti. Rosmariini tuo lihaan hyvää ja herkullista lisämakua.

Useimmissa kodeissa on varmasti sekä rosmariinia mausteena että oliiviöljyä mahdollista käyttää, mutta silti öljy hiuksille vaatii myös rosmariinin öljyn muodossa. Sitä ei lisäksi artikkelin mukaan voi käyttää kovin suuria määriä, sillä se voi aiheuttaa ihoärsytystä. Joten varovaisuus on siis paikallaan.

Erinomainen mauste

Rosmariini on erinomainen mauste ja siksi sitä kannattaa kokeilla myös öljyn muodossa hiuksille. Rosmariiniöljyä on helppo hankkia, se ei ole mikään outo ilmestys kauppojen hyllyllä. Rosmariinia käytetään myös ruokiin öljyn muodossa. Usein rosmariini sekoitetaan Suomessa kylmäpuristettuun rypsiöljyyn.

Lisäksi mausteisen öljyn saa, jos rosmariinin oksia lisää oliiviöljypulloon ja antaa niiden maustua keskenään vähintään pari vuorokautta. Jos sen antaa maustua vielä pidempään tule mausta todella syvä ja käytännössä sitä voi käyttää erinomaisen hyvin myös marinadiin.

Rosmariini on erinomainen mauste ja öljy hiuksille, joten siitä kannattaa nauttia sekä sisäisesti että ulkoisesti. Mikäli se ei aiheuta yliherkkyyttä myöskään päänahassa, niin kannattaa ottaa tuote käyttöön.