Saariselän ravintolat

post thumb
Matkailu
kirjoittanut Kati/ 16 Sep 2021

Saariselän ravintolat

Saariselkä on yksi Lapin suosituimmista matkakohteista. Ympäri Suomen ihmiset matkustavat Saariselälle niin retkeilemään, lomailemaan kuin ihailemaan maisemia. Saariselän ravintolat tarjoavat matkailijoille monipuolisen kattauksen niin lappilaista ruokakulttuuria kuin eksoottisempiakin ruokia. Matkailijat usein hakevat Lapista kuitenkin Lapin tunnelmaa, ja siihen sisältyy hyvin usein myös lappilainen ruoka, kuten poronkäristys. Tässä artikkelissa paljastamme sinulle Saariselän parhaat ravintolat, jotta osaat matkasi aikana syödä juuri oikeassa paikassa.

Parhaat Saariselän ravintolat keskustan tuntumassa

Saariselältä löytyy monia vierailemisen arvoisia ravintoloita. Monet Saariselän ruokapaikat löytyvät aivan Saariselän keskustasta, mutta voit löytää myös tunnelmallisia ravintoloita keskustan ulkopuolelta. Jos haluat syödä hyvää ruokaa Saariselän keskustassa, suosittelemme vierailemaan ravintola Kaltiossa. Ravintola Kaltio tarjoaa maukasta lähiruokaa ja kiireetöntä tunnelmaa Santa’s Hotel Tunturin rakennuksessa. Hotellissa yöpyvät pääsevät siis nauttimaan maukkaasta lappilaisesta ruoasta, mutta myös muut asiakkaat ovat tervetulleita.

Lapland Hotel Riekonlinnan kanssa samassa rakennuksessa sijaitsee ravintola Linnansali, joka on ehdottomasti tutustumisen arvoinen ruokapaikka. Tämä à la carte -ravintola tarjoaa lappilaista ruokaa sesongin mukaan. Ravintolaan mahtuu jopa 200 henkeä samalla kertaa, ja se ottaa vastaan sekä hotellin asiakkaita että muualta tulevia matkaajia. Tässä ravintolassa voi halutessaan viettää vaikka suuremmat juhlat.

Saariselän ruokapaikat Kaunispäällä

Kaunispää on monen matkakohteena, sillä huipulta aukeaa mahtavat näkymät. Monet Saariselän ravintolat jäävät maisemissa kakkoseksi Kaunispään Huippu -ravintolalle. Päivisin tässä ravintolassa pääsee nauttimaan kahvila-ravintolan antimista, kuten munkeista, piirakoista, kaarnikakuista, pizzoista, lohileivistä ja sämpylöistä. Ravintolan tarjonnasta löytyy esimerkiksi poro- ja lohikeittoa, poronkäristystä, kalaa ja erilaisia maittavia leikkeitä sekä pihvejä. Kaikesta tästä pääsee nauttimaan huikean tunturimaiseman kera.

Saariselän ravintolat Kaunispäällä tarjoavat myös iltaisin herkullista ruokaa ja juomaa. Kaunispään Huippu tarjoaa iltaisin mahdollisuuden erilaisten tilaisuuksien järjestämiseen, ja siellä on mahdollista järjestää niin cocktailkutsuja, hää- ja syntymäpäiväjuhlia kuin muita yksityistilaisuuksia. Tiloihin mahtuu jopa 150 henkeä samaan aikaan, joten isommatkin juhlat ovat mahdollisia.

Nähtävää Saariselällä

Miksi sitten suomalaiset ja monet ulkomaalaiset matkaavat Suomessa juuri Saariselälle? Tähän on yksinkertainen vastaus. Saariselkä tarjoaa vierailijoille Lapin luontoelämyksiä parhaimmillaan. Suomen Lappi tunnetaan poroista, lumesta, joulupukista ja karuista maisemista. Tämän kertoo jo moni televisio-ohjelma ja internetin sivusto. Jopa suomalaisen teeman saaneet kolikkopelit Comeon Suomi -sivustolla kuvaavat Lapin näin, ja kaikki tämä on mahdollista kokea juuri Saariselällä.

Saariselkä on tunnettu myös Urho Kekkosen kansallispuistosta. Kansallispuistossa pääsee patikoimaan, vaeltamaan, maastopyöräilemään ja talvisin hiihtämään. Aivan lähettyviltä löytyy myös Joulupukin kotina tunnettu Korvatunturi. Näissä maisemissa viihtyy helposti koko perhe, ja tänne voi matkustaa esimerkiksi päiväreissulle hotellilta, minkä jälkeen voi rentoutua päivän päätteeksi hotellihuoneessa ja syödä maistuvaa illallista hotellin ravintolassa.

Saariselän ravintolat tarjoavat myös Lapin eksotiikkaa

Saariselältä löytyy myös Lapin eksotiikkaa tarjoavia ravintoloita. Holiday Club Saariselän kanssa samassa rakennuksessa sijaitseva ravintola Revontuli tuli tarjoaa seisovan pöydän, josta löytyy runsaasti maistuvaa ruokaa. Ravintolan tilat ovat tunnelmalliset lampaantaljoineen ja upeine puuyksityiskohtineen. Esimerkiksi ravintolasta löytyy pitkä baaripöytä, joka on tehty puupölkystä. Tästä ei lappilainen tunnelma enää paremmaksi muutu.

Aivan kävelymatkan päässä Saariselän keskustasta löytyy Poropihan kota. Kyseessä on tilausravintola, joka soveltuu enintään 30 hengen illalliskutsujen viettoon. Lounasta ja kahvia voi tarvittaessa nauttia myös suuremmallakin porukalla kodan ulkopuolella. Talvisin ravintolalle voi halutessaan liikkua myös moottorikelkalla, mutta myös auto soveltuu hyvin kulkuneuvoksi.

Kotaravintolat tarjoavat Lapin eksotiikka matkailijoille parhaimmillaan. Siksi Saariselän ravintolat kattavat myös lukuisia kotaravintoloita, vaikka kaikki kotaravintolat eivät sijaitsekaan aivan keskustassa. Esimerkiksi Taimenjärven kota -tilausravintola sijaitsee noin 12 kilometrin päässä keskustasta. Ravintolalle voi kulkea talvisin moottorikelkalla tai hiihtäen ja kesäisin moottoripyörällä, mutta ravintolalle on pääsy myös autolla läpi vuoden. Moottorikelkan hyödyntäminen lisää ravintolailtaan kuitenkin runsaasti eksotiikkaa.