Suomen pisin pulkkamäki tarjoaa hauskuutta perheelle

post thumb
Matkailu
kirjoittanut Kati/ 20 Jun 2022

Suomen pisin pulkkamäki tarjoaa hauskuutta perheelle

Suomen pisin pulkkamäki on peräti 1 300–2 000 metriä eli 1,3-2 kilometriä pitkä pulkkamäki. Pulkkamäen pituus riippuu siitä, valitseeko helpon vai hieman vaikeamman reitin. Tämä pulkkamäki sopii koko perheelle, sillä lasten lisäksi siitä nauttivat usein myös perheen aikuiset. Saariselältä löytyvään pulkkamäkeen on helppo käydä tutustumassa samalla, kun tutustuu alueen laadukkaisiin ravintoloihin. Ruokakin maistuu paremmalta pitkän hauskassa pulkkamäessä vietetyn päivän jälkeen!

Millainen on Suomen pisin pulkkamäki?

Inarissa sijaitseva Suomen pisin pulkkamäki on osa Saariselkää, joka on Suomen pohjoisin laskettelu- ja hiihtokeskus. Alue tarjoaa siis pulkkailun lisäksi mahdollisuuden myös vaikkapa lasketteluun. Saariselkä myös sijaitsee aivan kansallispuiston kupeessa ja sen ympärillä kohoaa tuntureita. Lisäksi 437 metrin korkeudelle merenpinnasta kohoava Kaunispään huippu on loistava paikka revontulien bongaamiseen.

Pulkkamäen lähtöpiste sijaitsee Kaunispään huipulla tarjoten huimat näköalat koko laskun ajan. Toinen pulkkareiteistä on myös valaistu värikkäästi pimeään aikaan. Pulkkamäen yläasemalle pääsee tuolihissillä, mutta Kaunispäälle voi ajaa myös autolla. Alueella sijaitsee myös taukopaikkoja, kuten Ravintola Pub Teerenpesä. Se tarjoaa muun muassa ravintolan, pubin ja yökerhon sekä upeaa Lapin tunnelmaa.

Klassisia Lapin maisemia

Pulkkamäen yläpäästä avautuu henkeäsalpaavat näkyvät alaspäin. Se tarjoaakin perinteisiä Lapin näkymiä, jotka tekevät pulkkailukokemuksesta ikimuistoisen. Sinun ei kuitenkaan ole pakko ihailla vain maisemia mikäli haluat pulkkailla, mutta sinulla ei ole pulkkaa. Alueella on eri paikkoja, joista on mahdollista vuokrata pulkka laskun ajaksi.