Lapin matkailukohteet

post thumb
Matkailu
kirjoittanut Kati/ 20 Oct 2021

Lapin matkailukohteet

Lapin matkailukohteet houkuttelevat matkailijoita ulkomaita myöden. Ne tarjoavat mitä erilaisimpia elämyksiä koko perheelle. Monet niistä myös sijoittuvat Lapin kauneimpiin luontokohteisiin, joiden maisemat ovat ainutlaatuisen kauniita. Lapin eri matkailukohteet tarjoavat myös lukuisia laadukkaita ja erikoisiakin ravintoloita, joihin kannattaa ehdottomasti tutustua matkailun sekä nähtävyyksien katselun lomassa. Tutustu seuraavaksi Lapin sekä etenkin Inarin ja sen ympäristön matkailukohteisiin sekä ainutlaatuisiin nähtävyyksiin.

Monipuoliset Lapin matkailukohteet

Inarissa sekä lyhyehkön ajomatkan päässä sijaitsee monia matkailukohteita. Inari on Suomen suurin kunta, joten se tarjoaa runsaasti vaihtoehtoja matkailijoille. Lukuisat järvet, sadat tunturit, tuhannet saaret ja monipuolinen kasvisto tarjoavat loistavia matkailuelämyksiä. Alue sisältää myös lukuisia nähtävyyksiä. Kannattaakin tarkastaa Lapin nähtävyydet kartalla, sillä useiden paikkojen joukosta voi näin valita itseään lähimpänä sijaitsevat kohteet.

Inari-Saariselkä -alue tarjoaa monia majoituskohteita, runsaasti aktiviteetteja sekä helpot yhteydet junalla, autolla, vuokra-autolla, linja-autolla tai lentokoneella. Alueella on matkailijoille loistavat talviurheilumahdollisuudet sekä näyttävä revontulikausi elokuusta huhtikuuhun. Matkailijat voivat osallistua esimerkiksi valmiille revontuliretkille. Inari-Saariselkä matkailualueelta löytyy kaksi maan suurinta kansallispuistoa, jotka tarjoavat loistavat vaihtoehdot patikointiin. Nämä puistot ovat Urho Kekkosen ja Lemmenjoen kansallispuistot.

Lapin nähtävyydet kartalla

Lapin matkailukohteet tarjoavat kohteita ympäri Lappia. Onkin hyvä idea lähteä Lappiin omalla autolla tai vuokrata se paikan päältä. Sen avulla on helppo kulkea pitkiäkin ajomatkoja. Lapissa ollessaan kannattaa yrittää tutustua mahdollisimman kattavasti alueen lukuisiin nähtävyyksiin ja upeisiin luontokohteisiin. Onkin hyvä idea etsiä käsiinsä kartta, johon on merkitty alueen nähtävyydet. Niihin voi tutustua loogisessa järjestyksessä ajaen esimerkiksi etelästä kohti pohjoista Lappia.

Lapin matkailukohteet kannattaa myös tarkastaa, jotta tietää mihin pysähtyä nukkumaan ja syömään matkailun aikana. Lappi tarjoaa runsaasti eri majoitusvaihtoehtoja kuten hotelleja, mökkejä, mökkikyliä ja autiotupia. Lapista löytyy myös erikoisempia majoituskohteita kuten lumihotellit, lasikattoiset revontulimajoitukset tai glamping-teltat. Tarjolla on myös hostelleja ja kotimajoituksia.

Lappi tarjoaa ainutlaatuisia elämyksiä ja kohteita

Lappi tarjoaa monia matkailukohteita, joihin matkustetaan ulkomailta asti. Lapin huikeimpiin näköalapaikkoihin kuuluvat Inarin alueen Kiilopää ja Kilpisjärven mahtava Saana. Lasi-iglumajoitus on myös haluttu, mutta myös melko hintava majoittautumistapa. Hinnoista ja iglujen saatavuudesta kannattaa ottaa hyvissä ajoin selvää. Etenkin pidempää lomaa varten voi myös joutua säästämään, joten suunnittelu on aloitettava ajoissa, ellei sitten esimerkiksi Nopeampi vedonlyönti tuo sopivaa onnenpotkua ja mukavaa lisärahoitusta.

Erikoisimmat matkakohteet kertovat usein myös alueen historiasta. Esimerkiksi Taatsin seita on komea saamelaisten vanha seita eli uhripaikka Inarijärvellä. Saamelaiset kävivät aikoinaan uhraamassa siellä suurimmat poronsarvet näyttävän kalliopilarin juurella pyyntionnea parantaakseen. Kemin Lumilinna on myös erikoinen nähtävyys. Maailman suurin lumilinna on kuin suoraan sadusta.

Lapin matkailukohteet houkuttavat monipuolisuudellaan

Wilderness hotel Inari on Inarin seudun parhaimpia paikkoja ruoasta nauttimiseen sekä majoittautumiseen. Maisemaravintola tarjoaa mitä upeammat puitteet sisä- ja ulkopuolelta. Inarin nähtävyydet ovat vain lyhyen ajomatkan päässä. Niitä ovat esimerkiksi Saamelaisuuden keskus Inarijärven rannalla, Ukonsaari, Saamelaismuseo ja luontokeskus Siida, Otsamo -tunturi sekä Inarin saamelaiskirkko ja Pielpajärven erämaakirkko.

Inarin poroajelut ja husky- tai kelkkasafarit ovat myös monelle ainutlaatuinen kokemus. Ne ovat alueen talviaktiviteetteja, mutta erilaista tekemistä riittää vuodenajasta riippumatta. Alueella voi esimerkiksi vaeltaa, meloa, sienestää, marjastaa, kalastaa ja metsästää.

Lapin matkailukohteet sisältävät runsaasti upeita luontokohteita kuten Lemmenjoen kansallispuiston. Se sijaitsee Inarin ja Kittilän kuntien alueella. Se on Suomen suurin kansallispuisto ja Euroopan suurimpia metsäerämaita. Sen pinta-ala on 2850 km². Kansallispuistossa on yli kymmenen autiotupaa ja kolme maksullista varaustupaa. Se tarjoaa matkailijoille upeita luontonähtävyyksiä ja on valittu Erä-lehden järjestämässä äänestyksessä Suomen parhaaksi vaellusalueeksi.