Buffet on monen ruokailijan suosikki. Myös Aanaar on ottanut tämän tarjonnassaan huomioon. Ravintolassa on mahdollista nauttia herkullisia ruokia tietenkin myös buffet-pöydästä. Etenkin moni lounasruokailija haluaa nauttia lounaan juuri buffet-pöydästä. Aanaar tarjoaa ruokailijoille paitsi kauniit maisemat, myös herkullisia ruokia, joiden raaka-aineet tulevat mahdollisimman läheltä. Ravintola on palkittu useaan kertaan. Eikä ravintolan keittiömestarikaan ole jäänyt ilman ansaittua palkintoa. Aanaar on palkittu vuonna 2020 vuoden ravintolana. Tämän palkinnon ravintolalle myönsi Suomen Gastronominen seura. Myös ravintolan keittiömestari on palkittu Sápmi Awards – Saamelainen gastronomia ja ruokatietous -kilpailussa. Hän sijoittui kilpailussa toiselle sijalle.
Ravintola Aanaar on voittanut myös kansainvälisen Ruokamatkailukilpailun. Kyseisessä kilpailussa ravintola saavutti toisen sijan. Lounasravintolat voivat siis olla myös tasokkaita, palkittuja ravintoloita, jotka tarjoavat tasokasta ruokaa.
Enää ei A´la Carte ole välttämättä aina se suosituin ruokailutapa. Nykyisin yhä suositummaksi tavaksi ruokailla on noussut buffet. Lounasruokailijat valitsevat lähes aina buffetin, mikäli sellainen on saatavilla. Buffetista on mahdollista valita itselleen mieluisia ruokia, eikä hävikkiäkään synny enää niin paljoa.
Sesonkiaikoina kannattaa pöytä varata suositusta ravintolasta etukäteen. Juhlapäivinä, kuten esimerkiksi äitienpäivänä ja vappuna on ravintola usein täynnä ruokailijoita. Jos haluaa varmistaa juhlapäivän lounaan tässä upeassa ravintolassa, kannattaa tehdä pöytävaraus. Arkipäivinä ei pöytää tarvitse varata etukäteen, sillä arkena ruokailijoita on liikkeellä maltillisemmin ja kaikki halukkaat varmasti mahtuvat pöytiin.
Aanaar sijaitsee Hotelli Kultahovin yhteydessä. Kultahovi on suosittu hotelli, joka on rakennettu vuonna 1937. Hotellin alkuaikoina ruoka oli taatusti paikallista, sillä juuri muuta ei ollut saatavilla. Kala, poronliha, muna ja maito oli omasta pitäjästä, jolloin ruoka oli taatusti lähiruokaa parhaimmillaan. Myös nykyisin ravintola panostaa lähiruokaan.
Lapista löytyy runsaasti tasokkaita ravintoloita. Ravintola Revontuli on Aanaarin ohella yksi Lapin parhaista ravintoloista. Revontulessa ei ole mahdollista yöpyä, kuten Aanaarin kohdalla on. Vaikka Aanaar sijaitsee hotellin yhteydessä, ovat myös muualta tulevat teretulleita ruokailemaan ravintolaan. Hotellin asukkailla tosin matka ravintolaan käy hieman joutuisammin, sillä ravintolaan on matkaa vain muutama askel.
Ravintola Aanaar on julkaissut oman keittokirjan, joka on nimeltään 'Makuja Inarin luonnosta'. Kirja julkaistiin vuonna 2018. Kirjasta voi lukea muun muassa hotellin historiasta ja saamelaiskulttuurista. Palkittu ravintola ei siis ainoastaan valmista maukasta ruokaa, vaan myös jakaa omia reseptejään, jotta jokaisella on mahdollista valmistaa ruokaa heidän resepteillään. Ravintola Inari kertoo Anaarin lisäksi myös muista Lapin upeista ravintoloista, joissa kannattaa pohjoiseen matkatessa poiketa lounaalla.
Ravintolasta löytyy viinilista, joka on pullollaan toinen toistaan maukkaampia viinejä. Lisäksi ruokajuomiksi voi valita oluita ja alkoholittomia juomia. Buffet ei sisällä alkoholillisia ruokajuomia, mutta niitä on mahdollista ostaa erikseen. Buffetin yhteydessä ruokajuomina toimivat vesi, maito ja mehu. Joskus buffetin juomista saattaa löytyä myös perinteistä kotikaljaa. Kannattaa maistaa myös ravintolan herkullisia jälkiruokia.