Ravintola Revontuli

Ravintola Revontuli tarjoaa pikaisen avun nälkään

Ravintola Revontuli tarjoaa pikaisen avun nälkään

Revontuli on ravintola, joka sijaitsee Rovaniemellä. Toinen saman nimen saanut ravintola sijaitsee Torniossa. Molemmat ravintolat valmistavat ruokaa pikaiseen nälän helpottamiseen. Vaikka näistä ravintoloista puuttuukin A la Carte, on nämä ravintolat kokemisen arvoisia. Molemmissa ravintoloissa annokset saattavat hieman poiketa etelän pizzerioiden annoksista. Ravintolat panostavat tietenkin lähellä tuotettuihin raaka-aineisiin, joten listalta saattaa löytyä esimerkiksi pizzoja, joissa yhtenä raaka-aineena on käytetty poroa, jonka liha tulee paikallisilta poron kasvattajilta. Etelämmässä ei aivan joka päivä törmää pizzaan, jossa raaka-aineena on käytetty poroa. Toki näistä molemmista lapin pizzerioista saa myös aivan tavallisia pizzoja.

Ravintola Revontuli on hyvä levähdyspaikka, mikäli matkan päämääränä on esimerkiksi Holiday Club Saariselkä. Sekä Tornion, että Rovaniemen Revontuli ravintola sijaitsee etelästä saavuttaessa sopivasti matkan varrella.

Holiday Club Saariselkä

Lapissa riittää upeita lomakohteita ja ravintoloita. Yksi suosittu lomakohde on Holiday Club Saariselkä. Siellä voi majoittua kylpylähotellissa, viikko-osakkeessa tai tavallisessa loma-asunnossa. Kohde on lapsiperheiden suosiossa, sillä siellä on mahdollisuus pulahtaa kylpylän lämpöisiin vesiin.

Loma-asunnot ovat lapinhenkisiä ja niissä voi majoittautua 2-8 henkilöä. Jokaisessa loma-asunnossa on oma sauna ja keittiö. Viikko-osake on mahdollista hankkia käyttöönsä myös vuokraamalla. Aina ei siis tarvitse ryhtyä viikko-osakkaaksi, mikäli haluaa majoittautua viikko-osakkeessa. Kylpylän hotellissa on runsaasti erilaisia huoneita. Osaan huoneista on sallittua viedä myös lemmikkieläimiä

Lapin lähiruoka

Lapin lähiruoka

Moni ravintola tarjoaa nykyisin yhä enenevissä määrin lähiruokaa, sillä se vähentää osaltaan ilmastonmuutosta. Lappi tunnetaan poroista ja niiden herkullisesta lihasta. Lisäksi lapissa hyödynnetään ruoanlaitossa paikallista kalaa ja marjoja. Ei taida olla montaakaan lappilaista ravintolaa, jonka ruokalistalta ei löytyisi poroa, taimenta ja paikallisista marjoista tehtyjä herkkuja.

Myös ravintola Aanaar on yksi lapin ravintoloista, joissa lähiruokaa arvostetaan korkealle. Monia turisteja houkutteleekin juuri lapin perinteiset raaka-aineet ja ruokalajit. Ravintola Revontulessa on myös kotiinkuljetus, joten sieltä on mahdollista tilata ruokaa esimerkiksi kotiin, mökille, työpaikalle tai hotellille. Revontulessa ei ole mahdollista nauttia ruokajuomana alkoholipitoisia viinejä, kuten Aanaarissa.

Ravintola Revontuli ja Aanaar poikkeavat toisistaan

Ravintola Revontuli ja Aanaar poikkeavat toisistaan melkoisesti. Kun Aanaar on keskittynyt A La carteen, on Revontuli puolestaan keskittynyt pikaruokaan ja kotiinkuljetukseen. Kumpikin ravintola on joka tapauksessa loistavia vaihtoehtoja. Aanaar on ravintola, joka sijaitsee hotellin yhteydessä, joten syömisen lisäksi siellä voi myös yöpyä. Siellä matkailija voikin nauttia herkullisesta ruoasta useanakin päivänä peräkkäin. Jos etsit netistä hakusanoilla 'ravintola Inari', löydät nämä kaksi, sekä runsaasti muita lapin ravintoloita.

A la Carte, buffet vai pizzeria? Ei ole väliä minkä vaihtoehdon valitset, sillä lapista löydät kaikki nämä ja lisäksi paljon muita vaihtoehtoja. Revontuli edustaa ravintoloiden eksoottisempaa genreä, kun taas Aanaar edustaa perinteisempää ravintolaa. Jos nälkä pääsee yllättämään esimerkiksi ajomatkalla, voimme suositella kääntymään Revontulen puoleen, sillä sieltä nappaat pizzat ja kebabit mukaan nopeasti ja helposti.