Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Blogi » Suomalainen ruoka perustuu puhtaisiin raaka-aineisiin

Suomalainen ruoka perustuu puhtaisiin raaka-aineisiin

  • tehnyt
suomalainen ruoka

Suomalainen ruoka on tunnettu siitä, että siinä käytetään luonnosta saatavia puhtaita raaka-aineita. Inarin alueella luonto tuottaa monenlaisia uniikkeja raaka-aineita, joita voidaan käyttää hyväksi ruoanvalmistuksessa. Suomalaiset ovat ottaneet vaikutteita sekä Ruotsista että Venäjältä, mikä näkyy monella tapaa myös suomalaisten keittiöissä. Luonnollisesti luonnosta saatavat raaka-aineet, kuten erilainen riista, kala sekä marjat, ovat keskeisessä asemassa suomalaisessa ruokapöydässä.

Mikäli haluat päästä maistamaan autenttista Pohjois-Suomen ruokaa, se onnistuu helposti Inarin alueelta löytyvien ravintoloiden kanssa. Tarjolla on esimerkiksi poroa, joka kuuluu yhteen tärkeimmistä raaka-aineista Lapin seudulla. Jos haluat tietää lisää suomalaisesta ruoasta ja nimenomaan Lapin alueen ruokakulttuurista, jatka lukemista ja kerromme sinulle lisää!

Suomalainen ruoka Inarissa

Inarista löytyy useita laadukkaita ravintoloita, sillä paikan päällä käy paljon turisteja vuosittain. Näin voit olla varma, että alueelta voi löytää korkeatasoista suomalaista ruokaa, mistä pitävät huolen ammattitaitoiset kokit. Lapissa panostetaan usein paikallisiin raaka-aineisiin, joita tuotetaan aivan ravintoloiden läheisyydessä.

Yksi keskeisimpiä luonnosta saatavia raaka-aineita Lapissa on kalat. Pohjois-Suomessa on paljon esimerkiksi jalokaloja, joiden liha on erityisen herkullista. Tämän varmistaa puhtaat vesistöt, joiden vesi on paikoin kristallinkirkasta. Inarijärvestä pyydystetään paljon muikkua, mikä on erityisen herkullista voissa paistettuna. Muikkujen lisäksi suosittuja ruokakaloja ovat esimerkiksi lohi ja taimen, jotka kuuluvat tärkeimpiin raaka-aineisiin Lapin seudulla.

Lappilaisen keittiön yksi kulmakiviä on poro, jota syödään monessa eri muodossa. Poroja kasvatetaan Lapissa laajalti, joten on hyvin luonnollista, että sitä myös syödään paljon. Poronkäristys on yksi tutuimpia lappilaisia ruokalajeja kaikille suomalaisille.

Marjoja ei kannata unohtaa ruokalistalta, sillä ne kuuluvat olennaisena osana sekä suomalaiseen että lappilaiseen keittiöön. Esimerkiksi poronkäristyksen ohella tarjotaan usein puolukkahilloa, joka on todellista superfoodia. Myös metsästä kerättävät sienet ovat tärkeä osa pohjoisen ruokakulttuuria, joten niitäkin kannattaa ehdottomasti kokeilla.

Puhtaat raaka-aineet ovat keskeisessä asemassa

Pohjois-Suomen luonto on todella puhdasta sekä ilman että maaperän osalta. Tämän takia ruoanlaitossa panostetaan nimenomaan raaka-aineiden puhtauteen. Puhdas ravinto onkin yksi tärkeimpiä suomalaisen ruoan kilpailuvaltteja, sillä raaka-aineiden laatua ei voi pitää selvänä nykymaailmassa. Metsät ovat täynnä laadukasta ruokaa, ja niistä käytetään hyväksi vain pieni osa. Siksi kannattaa suosia suomalaisia raaka-aineita, jotta ne tulisi tehokkaammin käytettyä.

Puhtauden lisäksi ruoassa kannattaa panostaa paikallisuuteen. Suurin osa alueen ravintoloista käyttää lähellä tuotettuja raaka-aineita, joista iso osa on kerätty suoraan metsästä. Jatkojalostus aste on alhainen, mikä varmistaa raaka-aineiden korkean tason. Koska Suomessa on jokamiehenoikeudet, marjoja ja sieniä voi käydä itsekin keräämässä metsästä.

Suomalainen ruoka vientituotteena

Vaikka suomalaisella ruokakulttuurilla ei välttämättä ole paras mahdollinen maine, sitä on viety myös ulkomaille. Monet huipputason kokit ovat käyttäneet muun muassa leipäjuustoa, lakkoja, poroa sekä tietysti kalaa ravintoloissaan. Ravintola Inari Helsinki on tästä hyvä esimerkki, sillä onhan kyseessä Michelin-ravintola. Ruokalajeista ulkomaalaisille ovat maistuneet kalakukko sekä karjalanpaisti, joten suomalainen ruoka kelpaa myös sellaisenaan ulkomailla. Toki useita ruokalajeja on hieman muunneltu siten, että niihin on tuotu uusia raaka-aineita ja yrttejä mausteeksi.

Vietä laadukas ilta Inarin ravintoloissa

Inarissa on paljon tarjontaa turisteille, sillä eläähän moni alueen asukas turismista. Suomalainen ruoka on parhaimmillaan ravintoloissa, joten niissä kannattaa ehdottomasti käydä. Ruokailun lomassa voi viettää laadukasta aikaa yhdessä ystävien tai perheenjäsenten kanssa. Voit koittaa onneasi esimerkiksi nettikasinolla, sillä online casino on käytettävissä myös älypuhelimella.

Illallisen voi kruunata käymällä supisuomalaisessa saunassa illallisen jälkeen tai sitä ennen. Myös muuta ajanvietettä löytyy alueelta. Esimerkiksi syksyisin voi nauttia ruskan väriloisteesta ja taivaalla näkyvistä revontulista. Inarissa on myös baareja, jotka ovat myöhään auki, joten tanssijalkaakin pääsee nostamaan, mikäli niin haluaa.